17.2.2023 17:45
Kajaani Gymnastics ry

Kajaani Gymnasticsin Hilla ja Vilma Moilasen unelma telinevoimistelun maajokkuepaikasta on askelta lähempänä

Kajaani Gymnasticsia edustavat, kuhmolaiset 12-vuotiaat kaksoset Hilla ja Vilma Moilanen on valittu telinevoimistelun maajoukkueen esivalmennusryhmään Minoreihin. Tytöt saavuttivat viime viikonloppuna Kuortaneen Urheiluopistolla järjestetyllä hakuleirillä ryhmään vaadittavat pisterajat sekä fysiikka- että liiketesteissä reilusti.

- Tytöt erottuivat hakijajoukosta varsinkin kauniilla perusvoimistelullaan ja puhtailla linjoilla. Se on vuosien pitkäjänteisen ja kovan työn tulos, iloitsee tyttöjen valmentaja Minna Karjalainen.

Kajaani Gymnastics lähetti voimistelijat rohkeasti testileirille, vaikka valmistautuminen ei Kajaanissa telinevoimistelun olosuhteiden vuoksi ole ollut ihan helpointa.

-Testeihin kuului myös erilaiset akrobaattiset liikkeet trampoliinilla. Kajaanissa ei trampoliinia ole, joten arjessa emme ole voineet tätä harjoitella ollenkaan. Tulevaisuutta ja tyttöjen edistymistä ajatellen trampoliiniharjoittelu olisi jollain tavoin pystyttävä mahdollistamaan, Karjalainen pohtii.

Yhteensä noin sadan hakijan joukosta Minoriryhmään valittiin vajaa puolet.

Ryhmän tarkoituksena on saada kunkin ikäluokan motivoituneet ja potentiaaliset voimistelijat harjoittelemaan ja leireilemään yhdessä. Valmentajien ja eri alojen asiantuntijoiden yhteistyöllä sekä valmentajakoulutuksilla autetaan kokonaisvaltaisen valmennuksen ymmärtämistä ja toteuttamista.

Minoriryhmällä on vuoden 2023 aikana testileirin lisäksi kolme 4-päiväistä leiriä vuoden 2023 aikana Kuortaneen urheiluopistolla.

Hilla ja Vilma ovat seuran ensimmäiset mutta seuran puheenjohtajan Birit Oksman mukaan eivät suinkaan kuitenkaan viimeiset valmennuspaikan saaneet.

-Lähitulevaisuudessa Voimisteluliiton valmennusleiripaikkoja tavoittelee varmasti yhä useampi seuran voimistelija. Telinevoimistelua on ollut mahdollista harrastaa vasta vajaa 10 vuotta ja kilpailutoimintaan on osallistuttu vasta reilu 6 vuotta. Nyt olemme saaneet harrastajamäärän valtavan suureksi ja laadukkaan harrastetoiminnan myötä sieltä nousee koko ajan esiin yhä enemmän lahjakkaita voimistelijoita, Oksman uskoo.



Teksti: Mari Möttönen

Kuvat: Emilia Hänninen / Photo Emilia