24.1.2023 08:16
Kajaani Gymnastics ry

Kajaani Gymnasticsista vuoden 2022 kainuulainen urheiluseura

Seuramme nimettiin Kainuun Urheilugaalassa 20.1.2023 vuoden 2022 kainuulaiseksi urheiluseuraksi. Kiitos kaikkia meitä äänestäneille, saavutimme yleisöäänestyksessä yli 60% kaikista annetuista äänistä! Tämä on osoitus siitä, että pitkäjänteinen kehitystyö on tuottanut tulosta ja tekemämme työ näkyy toiminnassamme ja myös ulospäin.  

Seuramme täyttää tänä syksynä 13 vuotta. Alun perin kilpa-aerobicille perustettu seura on vuosien varrella saanut rinnalleen naisten telinevoimistelun sekä monipuolisen harrastevoimistelutarjonnan. Viisi vuotta sitten valmennustoimintamme laajeni käsittämään myös toisen asteen urheiluakatemiatoiminnan.  

Toimintamme on laajentunut keskuskaupunki Kajaanista naapurikuntiin Paltamoon ja Sotkamoon ja seuramme on kasvanut Kainuun suurimmaksi lasten ja nuorten urheiluseuraksi. Vaikka olemme voineet tarjota harrastuksen yhä useammalle lapselle ja nuorelle, kasvu on tuonut mukanaan myös haasteita. Harrastajamäärämme kasvaessa varsinkin voimisteluun sopivat tilat ovat Kajaanissa olleet kiven alla ja tällä hetkellä emme pystykään tarjoamaan ryhmissämme paikkaa kaikille niihin haluaville.  

Vuoden 2022 aikana seurassamme tapahtui paljon.  

Otimme käyttöön naisten telinevoimistelun valmennusjärjestelmän sekä päivitimme kilpa-aerobicin valmennusjärjestelmän ja selkeytimme siten voimistelijan polkua seurassamme. Valmennustoimintaamme johtaa valmennuspäällikkömme Kati Säkkinen.  

Harrasteryhmien toimintaan olemme sisällyttäneet laadukkaan lasten voimistelun peruspilarit (innostus, laatu ja onnistumiset) ja ohjaajia kouluttamalla varmistaneet niiden jalkautuksen kaikissa ryhmissämme. Harrasteryhmien toiminnan koordinoinnista vastaa vuosi sitten seuraamme vakituiseksi työntekijäksi palkattu harrastekoordinaattori Tanja Martikainen. 

Tulimme valituksi Voimisteluliiton Erityistä Voimaa –hankkeeseen, minkä myötä laajensimme voimistelutarjontaa erityisryhmille.  

Perustoiminnan lisäksi olemme ansioituneet lajin tapahtumajärjestäjänä. Järjestimme viime vuonna kaksi Stara-tapahtumaa, kaksi telinevoimistelukilpailua sekä yhden kilpa-aerobicin kilpailun. Lajien yhteiset kisat marraskuussa olivat valtava ponnistus seuraväelle ja kisat olivatkin Kajaanihallin historian suurin urheilutapahtuma.  

Tämän lisäksi järjestimme toukokuussa ensimmäistä kertaa kevätnäytöksen Kaukametsän salissa ja joulukuussa jo perinteeksi muodostuneen koko perheen toiminnallisen joulujuhlan Kajaanihallilla.  

Vuoden urheiluseura -äänestyksessä meitä kuvailtiin esimerkillisesti johdetuksi kainuulaiseksi voimistelu- ja kilpa-aerobicseuraksi, jossa harrastetoiminta ja menestyvä huippu-urheilu kulkevat käsi kädessä. Perusteluissa todettiin myös, että toiminnastamme huokuu ammattimainen ja laadukas ote positiivisuutta unohtamatta. Voimme siis varmasti ylpeästi todeta olevamme laadukas, aktiivinen ja monipuolinen kainuulainen urheiluseura, kuten sloganimmekin sanoo.  

Seuran tekemä pitkäjänteinen kehittämistyö valmennuksen ja voimistelutoiminnan hyväksi sekä laadukas viestintämme on huomioitu laajemminkin. Tähtiseura-auditoinnissa saimme valtavasti kiitosta laadukkaasta työstämme ja Voimisteluliitto käyttääkin asiantuntemustamme hyväksi monella tapaa myös valtakunnallisesti.  

Kiitos voimistelijoille, ohjaajille, valmentajille, huoltajille, sidosryhmille, yhteistyökumppaneillemme sekä kaikille toimintaamme tukeneille. Ilman teitä emme olisi tässä. Voimme olla kaikki todella ylpeitä tästä KajaGym-perheestä!