2022-09-16 19:06
Kajaani Gymnastics ry

Kajaani Gymnasticsille telinevoimistelun TK3 -tason tuomari

Kajaani Gymnasticsissa telinevoimistelua valmentava ja seurassa sihteerinäkin toimiva paltamolainen Mari Möttönen on läpäissyt naisten telinevoimistelun TK3-tason tuomarikurssin. Tuomarikortillaan Möttönen saa jatkossa tuomaroida kaikkia kansallisia kilpaluokkia sekä toimia kilpalinjan kisoissa ylituomarina. Möttönen on Kajaani Gymnasticsin ensimmäinen TK3-tason tuomari.

-        Möttösen saavuttama tuomarikorttitaso auttaa myös pitkälle edistyneiden voimistelijoidemme valmennuksessa. Omavalintaisissa luokissa kilpaillaan itse suunnittelemilla sarjoilla, joten lajin monimutkaisten kokoonpano- ja taiteellisuussääntöjen ymmärtämisellä on tärkeä rooli voimistelijoiden menestymisen kannalta. Sitä osaamista Möttönen tuo nyt seuraamme, Kajaani Gymnasticsin puheenjohtaja Birit Oksman iloitsee.

Naisten telinevoimistelussa tuomarikorttijärjestelmä on ns. neliportainen. Kouluttautuminen aloitetaan TK1-tasolta, ja ensimmäisen tason läpäissyt tuomari saa tuomaroida aloittavia voimistelijoita kilpalinjan luokassa B. TK2-tasolla tuomaroidaan luokkia B-D ja TK3-tuomarikortti avaa ovet omavalintaisiin luokkiin E-H. Korkein kansallinen taso on TK4, joka vaaditaan tuomarointiin maajoukkuelinjalla sekä arvokisoissa. Kortit on uusittava aina Olympiadin vaihtuessa.

Mari Möttönen pääsee toimimaan ensimmäisen kerran kilpailun ylituomarina jo marraskuun telinevoimistelun kotikisoissa, jotka järjestetään Kajaanihallilla 12.-13.11.2022.